Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
Malere i samtale: Lekenhet i maleriet

«Malere i samtale» er et konsept der to kunstnere inviteres til å ha en åpen samtale om maleri. Hver kunstner tar med ett verk som installeres i gallerirommet til LNM. Verkene er utgangspunktet for en uformell samtale mellom kunstnere, moderatorer og publikum.

Onsdag 28. august 2024. Kl. 17.30 – 19.00
LNM, Rådhusgata 25b, Oslo
Gratis inngang

Verkene til både Ingrid Toogood og Love Terins er fargesterke, gåtefulle, og kanskje litt frekke. De gir inntrykk av at kunstnerne har moret seg med å lage kunsten – selv om det ikke nødvendigvis er tilfellet. Denne utgaven av ‘malere i samtale’ vil starte med at disse to malerne blir spurt om lekens rolle i deres praksiser: Er gleden som kan virke å være til stede i de ferdige verkene, også til stede i prosessen? I hvilken grad er leken eksperimentering en del av deres praksis? Er det viktig å finne måter å holde den kunstneriske prosessen frisk og spennende?

Kvelden starter med at man ser på verkene som vises, mens man mingler, før vi setter oss ned for en uformell samtale. Alle som er til stede, er velkomne til å stille spørsmål og kommentere under hele arrangementet. Etterpå kan de som ønsker, bli med videre for en drink og fortsette den uformelle samtalen på et serveringssted i nærheten.

Arrangementet begynner med at vi ser på verkene og mingler før selve samtalen. Alle er hjertelig velkommen.

________

Ingrid Toogood (f. 1976, Sola, NO) er utdannet ved KHiO, institutt for farge (2002). Hennes siste separatutstillinger inkluderer “The Four Chambers”, Tou (2023), “Spending time with my cat”, ISCA Gallery (2021), “Brother and Sister”, KinoKino (2020), “Brist”, Elephant kunsthall (2018), “You are beautiful. You are alone», Kristiansand kunsthall (2015), og hun deltok med verket «L Longed for It» på åpningsutstillingen av Nasjonalmuseet i 2022. I 2023 gjennomførte Toogood to store utendørs kunstprosjekter ved Varmen og Schancheholen brannstasjon i Stavanger. Toogoods arbeider er innkjøpt av blant annet KORO, Stavanger kunstmuseum, Universitetet i Oslo, Haugesund billedgalleri og St. Olavs Hospital i Trondheim.

Love Terins (f. 1993, Malmö, SE) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Österlenskolan for Konst och Design i Simrishamn. Terins malerier utforsker bevegelse, repetisjon og kontraster. Hun har hatt soloutstillinger på Museet Kraften i Lomma (SE), QB Gallery, Oslo, Heerz Tooya, Veliko Tarnovo (BG) og LNM i Oslo. Hun har deltatt i gruppeutstillinger på blant annet Hvitsten Salong, Vestby, KÖSK, Oslo, Studio 17, Stavanger, Bygd til By, Fyresdal/Oslo, QB Gallery, Oslo, Galleri Golsa, Oslo og Nitja, Lillestrøm. Terins har også laget en offentlig utsmykning på Deichman bibliotek, Linderud i Oslo og er innkjøpt av Norges Bank, Kunst på Arbeidsplassen og Lomma Kommun i Sverige.

________

«Malere i samtale» er skapt av Rune Elgaard og Nicholas John Jones. Rune er billedkunstner som hovedsakelig arbeider med maleri. Han har en MFA fra KHIO, avdeling Kunstakademiet. Nicholas er billedkunstner og organisator. Han har en MFA fra Slade School of Fine Art, London. Han er skaper og leder av PRAKSIS som er et senter for kunst, research og læring i Oslo.


Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
  • Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
  • Ingrid Toogood
    Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
    • Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
    • Love Terins
      Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
      • Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
      • Ingrid Toogood
      • Yesterday in My Pocket
      • 2024
      Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
      • Malere i samtale: Lekenhet i maleriet
      • Love Terins
      • Girlang
      • 2021
      • Tempera, olje og akryl på bomull
      • 207 x 135 cm