LNMs Maleri-Quiz
LNMs Maleri-Quiz

LNM inviterer til Maleri-Quiz i Kunstnernes Hus med løs snipp, flotte premier og potensiell ære og beundring! Eminent Quiz-Master for kvelden annonseres fortløpende!

Klikk her for påmelding av lag

I 2018 er det femti år siden Landsforeningen Norske Malere ble stiftet – noe vi feirer med en storslått jubileumsutstilling i LNMs lokaler og ved Kunstnernes Hus. 1968 | 2018 løfter frem en rekke kunstnerskap fra hver ende av denne tidslinjen som ramme for vår nære historie om norsk maleri.

Å jobbe med kunst er å jobbe med kunsthistorie, og en grunnleggende kunnskap om stien som er tråkket opp for oss – nært og fjernt – er instrumental for å ytre noe relevant i kunsten såvel som i formidlingen av denne.

Følgelig er kunstfeltet proppet av folk som bærer på enorme mengder ekspertise – fra forgagne lokalhistoriske perler til de vakreste anekdoter om enkeltkunstneres kopiøse alkoholkonsum før lunsj; fra aparte og mystiske pigment-opphav til forkastede karrierer innen molykelær fysikk til fordel for et liv i kunstens tjeneste.

Dessverre går det langt og lenge mellom hver gang all denne kunnskapen kan hentes frem som en brekkstang for å oppnå ærefull beundring. Som regel må den kiles – ofte noe ubekvemt – inn i samtalen mellom dessert og ostetallerken, eller som et litt for pretensiøst malapropos til en varmtgående diskurs om Ex on the Beach.

Landsforeningen Norske Malere tar nå skjeen i egen hånd og strømlinjeformer et målbart og konsekvensutredet format for å tilrettelegge for en praksisbasert applikasjon av all denne kunnskapen; quiz.

Dette er en sjelden mulighet for alle ambisiøse kunstkjennere til å formalisere sin kompetanse!

Lag på inntil fire personer kan innmeldes via landsforeningens web-baserte Quiz-portal. Husk at et slående lag-navn kan være utslagsgivende for lag-moral og det er ikke utenkelig at det vil monne en beskjeden premiering av kveldens beste også i denne kategorien.