Kunstnersamtale USIKKERKUNSTJENTE
Kunstnersamtale USIKKERKUNSTJENTE

Velkommen til kunstnersamtale med USIKKERKUNSTJENTE i forbindelse med deres utstilling "TWILL OG SATENG" på LNM. Kunstnersamtalen foregår onsdag 29. mars kl. 18.00 i LNMs lokaler på Bankplassen. Samtalen er moderert av Terje Nicolaisen.

USIKKERKUNSTJENTE er en kunstnerduo bestående av Alexandra Jegerstedt (f. 1986, Trondheim) og Iben Isabell Krogsgaard (f. 1993, Arendal). De arbeider med å skape narrativer som tematiserer roller i kunstfeltet, for eksempel når det gjelder materialer og håndverk sett ut i fra et kjønnsperspektiv. De bruker sine respektive kunnskaper og erfaringer til å lage et nytt uttrykk sammen. De er begge utdannet ved Kunstakademiet i Bergen (MA - KMD) og Kunstakademiet i Trondheim (BA) og har samarbeidet siden 2018. De har stilt ut ved blant annet Trøndelag Senter for Samtidskunst, Telemark Kunstsenter, VAN ETTEN, KÖSK Kongsberg Kunstforening og Høstutstillingen.

Terje Nicolaisen (f. 1964) er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Bergen og har gjennom to tiår hatt en lang rekke separatutstillinger, blant annet på Henie Onstad Kunstsenter, Kunstnerforbundet, Tromsø kunstforening, Tegnerforbundet, Kunstnerforbundet. Han har også deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger blant annet ved Nasjonalmuseet, KODE, Kunsthall Oslo, Bergen Kunsthall, Momentum og i Høstutstillingen. Nicolaisen er også et av medlemmene i Tegneklubben. Han er en ettertraktet lærer ved blant annet Arkitekthøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen og Prosjektskolen.