Film: Hallo Baby
Film: Hallo Baby

Kunstnernes Hus Kino og Landsforeningen Norske Malere (LNM) ønsker velkommen til en helaften viet den svenske kunstneren Marie-Louise Ekman. Arrangementet er del av serien Kunstnerportrettet - en serie som ser nærmere på filmens omgang med kunstneres liv og virke.

Samarbeidet skjer i anledning LNMs 50-årsjubileum som markeres med utstilling og et større program på Kunstnernes Hus og Galleri LNM. Les mer om jubileumsprogrammet på lnm.no. 

PROGRAM


18:00 Introduksjon ved billedkunstner Constance Tenvik

18:15 HALLO BABY
SE, 1976, Regi: Johan Bergenstråhle, manus: Marie-Louise Ekman, 1 t 46 min
En skildring av en ung kvinnes liv fra hun som liten vokser opp i et hjem med en fordrukken skuespillerfar, gjennom en kunstnerisk løpebane til hun selv får et barn. Et visuelt og frisinnet fyrverkeri av en film - med Marie-Louise Ekman i hovedrollen og basert på hennes selvbiografisk fargede manus.

20:00 MÅLARSKOLAN
SE, 1990, Regi: Marie-Louise Ekman. TV serie i 10 episoder x 20 min
Målarskolan er en TV-serie om livet på kunstskole og skildrer en gruppe studenter som forsøker å finne seg selv og sitt kunstneriske uttrykk. Hovedkarakteren, Figor Mandelstam, er en konstant kilde til irritasjon grunnet sitt sterke begjær etter å bli likt.


BILLETTER: https://www.linticket.no/page/no/event/67/786
(kan også kjøpes på Kunstnernes Hus i forkant av visning)

MARIE-LOUISE EKMAN (f. 1944) har beveget seg uhemmet mellom maleri, skulptur, film og teater siden 1960-talet. Hun har skrevet manus til, regissert og selv spilt i en lang rekke filmer og TV-serier. Hun er særlig opptatt av menneskelige relasjoner, gjerne både nedrige og absurde, og ofte i konflikt med det svenske "folkhemmets" ordnede rammer.

CONSTANCE TENVIK (f. 1990) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (BA) og Yale School of Art (MFA), og har en praksis forankret i det performative og det tverrmediale, fra tegning til skulptur til performance - ofte med et humoristisk og maksimalistisk uttrykk. Hun har stilt ut ved bl.a. Kristiansand Kunsthall, Deli Projects i Basel, 6 Month Space i New York, Kunstnernes Hus og Loyal Gallery i Stockholm, og åpner utstilling på Astrup Fearnley Museet i januar 2019.

Kunstnerportrettet er støttet av Fritt Ord.