Kunstnersamtale
Kunstnersamtale

Vi er svært glade for å kunne invitere til digital kunstnersamtale mellom aktuell utstiller Ole Martin Lund Bø og daglig leder i LNM, Randi Thommessen. Det er lunefulle tider, og vi avventer muligheten til å gjenåpne utstillingen for fysisk besøk. Følg oss på LNM.no og sosiale medier for siste nytt om våre åpningstider!

I utstillingen Topos viser Lund Bø nye malerier produsert over det siste året. Verkene i utstillingen er resultatet av en intuitiv og prosessorientert utforskning, som står i kontrast med hans tidlige, sterkt konseptfokuserte arbeider. Lund Bø bruker Jærlandskapets topografi som utgangspunkt for en malerisk granskning som på organisk vis hekter seg på flere av gjennomgangstemaene i hans kunstnerskap.


Ole Martin Lund Bø (f. 1973, Stavanger) har siden han gikk ut av Kunstakademiet i Bergen i 2002 hatt en aktiv kunstnerkarriere med en lang rekke utstillinger. Ved siden av maleriet jobber han også med skulpturelle installasjoner og fotografi. Han har drevet visningsstedet Meat & Marble i Havanna i 2015-17, deltatt på flere prosjekter i New York og Berlin og stilt ut i Norge på steder som Astrup Fearnley museet, Bergen Kunsthall, Fotogalleriet, Kunstnerforbundet, Galleri Opdahl, Prosjektrom Normann, Melk, Noplace, QB for å nevne noen. Hans verk befinner seg bl.a. i samlingene til Stavanger kunstmuseum, Kode, Equinor, Kulturrådet, med flere. Ole Martin Lund Bø bor og jobber i Oslo.