​Randi Thommessen ny daglig leder i LNM
​Randi Thommessen ny daglig leder i LNM

Styret i Landsforeningen norske malere (LNM) er glade for å kunne annonsere ansettelsen av Randi Thommessen (f. 1970) som ny daglig leder. Hun tiltrer 1. oktober 2019.

Randi kommer fra stillingen som kurator ved Trondheim kunstmuseum, hvor hun har vært siden 2015. I perioden 2007-2012 startet hun opp og drev LAUTOM contemporary i Oslo. Hun holder en Master i kuratorstudier fra Kunsthøgskolen i Bergen, og har fra tidligere en billedkunstutdanning fra Central St Martins i London.

«Jeg synes LNM har vært i en fin utvikling de siste årene», sier styreleder Øystein Tømmerås. «Styret har hatt fokus på profesjonalisering av alle sider ved galleridriften. Vi har et bredt utstillingsprogram av høy kvalitet i nyoppussede lokaler, som kompletteres med faglige arrangementer. Med ansettelsen av Randi Thommessen som ny daglig leder legger vi samtidig lista for oss selv enda høyere. Vårt mål er at LNM skal befinne seg i sentrum av diskursen om maleriet, og utfordre private gallerier og offentlige institusjoner om å lage de viktige utstillingene innenfor fagfeltet.

«Jeg ser også frem i mot å jobbe tettere og mer direkte med kunstfeltet, slik man gjør i en kunstnerstyrt institusjon som LNM», sier Randi Thommessen. «Det er spesielt motiverende at styret er faglig ambisiøse og ønsker å styrke diskursen rundt maleriet. Jeg ønsker å bygge videre på den jobben som allerede er gjort med å styrke utstillingsprogrammet og videreutvikle LNM Forum. Under min kunstutdannelse ved Central St Martins var det maleriet som var mitt fortrukne medium, og jeg begynte mitt profesjonelle arbeid ved å drive et mindre visningssted for kunst. Å komme til LNM føles dermed litt som å komme hjem.»